Sjove sommeraktiviteter for børn og voksne

Sommeraktiviteter

Sommeren er højdepunkt for sjove familieudflugter og aktiviteter, både for børn og voksne. Heldigvis har vi også rig mulighed for oplevelser i Danmark. Herunder vil vi kommer med vores forslag på nogle af de bedste sommeraktiviteter, man kan lave med hele familien.

Havespil

En god måde at få samlet familien, er at samle dem alle i haven eller på den nærmeste græsplæne, og så ellers bare få gang i konkurrencerne. Der er mange havespil, men når man tænker “sjove havespil”, så er der alligevel nogle klassikere der popper frem i hukommelsen.

Et af de sjoveste, og et også meget populært spil, er Kongespil. De fleste danskere kender til denne klassiker, hvor man kaster med træpinde for at vælte det andet holds træbrikker. Det første hold der vælter det andet holds brikker, og herefter kongen, har vundet. Man kan spille mange på samme tid, og er derfor også et spil som man kan hygge om.

Stangtennis er endnu et spil der har været omkring i lang tid, og ikke kun et beregnet til børn. Som voksen kan man også sagtens få massere sjov ud af denne aktivitet. Spiller man dog som voksen mod et barn, skal man huske at passe på – det kan gøre ondt at blive ramt af en tennisbold. En stangtennis kamp kan gå hurtigt, og man kan derfor med fordel lave en turnering ud af det. Måske vinderen får en lille slikpose – så bliver børnene i hvert fald vilde med det.

Sommerudflugt

En anden god måde at hygge med familien om sommeren, er at tage på udflugt. Solen skinner, fuglene synger og det er varmt – så hvorfor ikke? Man kan tage mange steder hen i Danmark, og som familie kan man selv skræddersy sin dag, alt afhængigt om man er i humør til en aktiv udflugt, eller om man bare vil slappe af. Her er vores bud på en hyggelig familieudflugt.

Tag i skoven! Skoven er utrolig hyggelig om sommeren, og med en madkurv, et par havespil og nogle tæpper under armen kan det kun blive godt. At slå lejr et sted i skoven, mens børnene og de livlige voksne render rundt om leger, er en super god måde at komme væk fra hverdagens slid og slæb, og samtidig komme ud og aktivere sig. I naturen kan man både slappe helt af, men man kan også sagtens få pulsen op.

Hvis man godt kan lide havet og vinden derfra, men man ikke helt har lyst til at gå i vandet, så tag på havnen! Tag ned og fang krabber, og lav en udfordring ud af det. Det eneste man skal bruge, er en krabbefiskestang og noget spegepølse – så kan man sagtens have det sjovt. Hvis man derimod synes det er for kedeligt at fange krabber, så kan man også tage en fiskestang under armen, og se om man kan fange dagens aftensmad. Der er intet der slår friskfanget fisk.

Leg turist

Sidst, men ikke mindst, så kan man køre tværs over landet. Se den anden ende af Danmark. Bor du i København? Så tag til Skagen og oplev den dejlige Kyst, eller til Århus og leg turist i dit eget hjemland. Kommer du fra fyn? Så tag op til Nordsjælland, gå en tur på havnen og spis en dejlig aftensmad.