Guide til farver: Find farverne frem i klædeskabet og til huset

Farvevalg

Hvis du er ligesom os andre, så har du en yndlingsfarve. Blå, rød, gul, grøn, whatever. De fleste har i hvert fald en “nød” farve, så de altid har en backup, hvis de ikke ved hvad de skal have. Det kan også være, fordi man ikke tror, at man kan slippe afsted med farverne. Især når det kommer til tøj – kender du det? Når man står om morgenen, og ender med at tage sort på, fordi man ikke tror man kan bære den grønne eller røde trøje der også hænger i skabet. Hvis du godt vil udvide farvepaletten, så læs videre her, for nu kommer den store farveguide.

Lær dine farver at kende

Mange tror, at de ikke kan bære farver, men det er bestemt ikke sandt. Alle mennesker kan bære alle farver – det er nuancerne der kan snyde. Det gælder altså om, at vælge den rigtige nuance af grøn, blå eller hvilken farve du godt vil gå med. For at gøre det, skal du først finde din naturlige farvepalet. Det gælder dine øjne, dit hår og vigtigst af alt, din hudfarve. Hvis dit tøj ikke matcher din naturlige hudfarve, så ser det ikke for godt ud – men har man derimod tøj der passer PERFEKT til sin hudfarve, så spiller det super godt sammen.

Dog er det ikke bare hudfarven vi skal kigge på, men egentlig undertonen. En god omgang selvbruner eller en sommer tan kan maskere denne, men det er altså undertonen vi skal matche med. Denne farve har du nemlig hele året rundt, det er din naturlige farve og det er også den man vil kunne se skinne igennem din tan.

For at finde din hudfarves undertone kan du gøre følgende:

  • Se på dine blodårer ved indersiden af din hånd – Hvis dine blodårer er grønlige, så er du den varme type. Hvis dine blodårer derimod er blålige, betyder det at du er af den kolde type
  • Se dig selv i spejlet i dagslys, mens du holder et stykke papir op mod dit ansigt – På denne måde, vil du kunne se dine undertoner bedre, da du har noget at sammenligne med. Hvis du er i den lilla/pink/grisefarvet ende af skalaen, så er du af den kolde type undertone. Hvis du derimod ser gullig eller olieagtig ud (gylden), så har du varme undertoner.
  • Sidst men ikke mindst, så kan du se dine undertoner ved, at sammenligne med dit tøj og din make-up – prøv dig frem med din makeup først og fremmest. Når du finder en farve dig får din hud til at gløde samt din hud ser godt ud, så har du fundet en farve der er værd at holde fast i. Hvis farven får dig til at se skidt ud, med uren hud og generelt bare ikke gør noget godt for dig, så er det ikke den type farve du skal bruge. Gør også dette med dit tøj! Komplimenterer tøjet dig, eller ser det mærkeligt ud når du har det på?

Farvevalg

Nu har du fundet ud af, hvilken type undertone du har, nu skal du finde de farver, der komplimenterer dig. Hvis du har kolde undertoner, så skal du holde dig til blålige og kolde farver. Hvis du har varme undertoner, så skal du holde dig til afdæmpede jordfarver, med gullige og grønne undertoner.

Du behøver til gengæld ikke stoppe ved klædesskabet. Hvis dit hus også ligner en kedelig, sort hule, så brug dine nyfundne yndlingsfarver, og giv den gas! Køb nogle puder, tæpper og guldtæpper der komplimenterer hinanden. Evt. eksperimenter med dine stole og lamper. En god ide kan være nipsting, rundt omkring i huset, der giver noget farve. På den måde kan både du og din bolig afspejle hinanden.

Sidst men ikke mindst, så prøv dig frem! Prøv med lidt af de modsatte undertoner, bare lad være med at overdrive det. Et tørklæde, sko eller et flot strikket tæppe kan gøre underværker for dig eller din bolig