Find de rigtige smykkematerialer til din egen smykkefremstilling

Smykkefremstilling

DIY smykkefremstilling, eller bare smykkefremstilling, er en hobby som mange har samlet op hen over de seneste år. Det er blandt andet fordi, det er sådan en dejlig afslappende og sjov hobby, at når man først er begyndt, er det svært at stoppe igen. Når man laver sine egne smykker, skal man dog sikre sig, at man bruger de bedste smykkematerialer, så man kan lave de bedste smykker.

Hvilke smykkematerialer skal man bruge?

Som sagt, så skal man bruge ordentlige materialer, når man laver laver sine egne smykker. Man skal også bruge en del forskellige slags materialer. Dem vil vi gå igennem, så du sikrer dig, at du har det hele, når du påbegynder din egen produktion af smykker.

Snor, kæder og liner

Det første man skal bruge, når man laver smykker, er noget at lave smykket ud af. Hvis man gerne vil lave en halskæde eller et armbånd, skal man selvfølgelig bruge enten snor, kæder eller liner, og her er der mange at vælge imellem. Man skal selvfølgelig overveje, hvilken stil man gerne vil gå efter, og derfra vælge, om hvilken slags snor man gerne vil have. Man kan enten lave et rustikt armbånd ud af læder eller knyttesnor. Her er der forskellige farver at vælge imellem. Det mest populære er sort eller brun.

Man kan også vælge at gå efter en mere formel stil. Her vil en kæde fungere rigtig godt. De allermest brugte er sølv- og guldkæder, da disse også er nemmere at matche med resten af sit outfit. Det man skal overveje er dog, om det skal være en tyk eller en tynd kæde, og hvor lang den skal være. Tag gerne et målebånd, og mål dit håndled. Læg herefter 0,5 – 1 cm til, så du ved det passer.

En god og holdbar løsning er faldskærmsliner/paracordliner. Disse bliver også brugt til hundeliner, og er derfor super holdbare. Laver man et armbånd ud af dette materiale, er man sikker på at få et armbånd, der holder i flere år – også selvom man aldrig tager det af! Det er også super godt at knytte armbånd ud af, hvis man gerne vil det.

Vedhæng, perler og sten

Når du har fundet ud af, hvilket slags smykke man vil lave, og hvad det skal laves ud af, skal man overveje hvilken slags pynt, man gerne vil have på. Det er her hvor man virkelig kan skabe sit helt eget personlige smykke, for der er tusindvis af vedhæng man kan vælge imellem. Man kan også sagtens blande en masse forskellige og prøve sig frem med det.

Kigger man efter sten, er udvalget meget bredt. Der er både lavasten, halvædelsten og speciallavede smykkesten i alle farver.

Hvis man er overvældet over udvalget af smykkesten, så er perler ikke en meget lettere opgave at vælge imellem, for også her er udvalget stort. En sjov ting med perler, er brugen af bogstavperler. Så kan man nemlig lave armbånd med navn, kælenavn eller andet. Det er især populært som gaver til dem man holder af.

Smykkelåse

Nu hvor du ved nogenlunde hvordan dit nye smykke skal se ud, er det blevet tid til at samle det – men her skal du bruge en smykkelås, så du kan tage det af og på. Sørg for at få en smykkelås der passer både i udseendet, men også til den slags snor, kæde eller line du har valgt.